Almenük »

Kérem, hívjanak vissza!

Vegye fel velünk a kapcsolatot részletes kapcsolatfelvételi űrlapunkon keresztül, vagy adja meg telefonszámát, és visszahívjuk!

Ráépített redőnyök

Bevezetés:

A ráépített redőnyöknél a kifogástalan és zajszegény működés szempontjából fontos befolyásoló tényező a felső bevezetés helyes kialakítása. A bevezető lehetőleg nagymértékben lekerekített legyen, azért hogy a redőnypáncél a szellőzőnyílásokkal és kerekítéseivel együtt rázkódásmentesen és beakadás nélkül át tudjon rajta csúszni. A vezetősínek bevezetésének a bevezető léc lekerekítésétől való távolságnak lehetőleg minél kisebbnek kell lennie, azért hogy a páncél ne tudjon átfordulni. A hővédelemre vonatkozó követelményeknek való megfeleléshez a páncél kihagyásának nyílásszélessége legfeljebb 10 mm-rel lehet nagyobb, mint a léc névleges vastagsága. A ráépített redőny komplett elemként történő kivitelezése lehetővé teszi a zárólécek problémamentes kialakítását, amelyek segítségével a páncél kihagyott réseinek teljes tömítése megvalósul. Ezáltal a szükséges szigetelőanyagok vastagságát csökkenteni lehet.

Szerkezeti elemek kivitelezésére vonatkozó részletek:

A ráépített redőnyök komplett elemek a redőnyszekrénnyel és az ablakkal együtt történő beépítéshez. Ez akár régi, akár új építésű házaknál is kivitelezhető. A tervezéskor figyelembe kell venni, hogy a redőnytokot az ablak fölé helyezik, ezért megfelelő méretű nyers építési nyílást kell hagyni.

Redőnyszekrény:

A redőnytok külső építőelemnek számít, ezért a hőszigetelésre vonatkozó rendelet követelményeinek meg kell felelnie.

Anyag:

Extrudált PVC-profilokat használnak elsősorban.

Felület:

A felület általában az ablakkal harmonizál, pl. natúr fa ablaknál fóliázott felület.

A redőnyszekrény mérete:

A redőnyszekrény mérete függ a magasságtól és a felhasznált profiltól. Kis átmérőknél mini profilokat is használnak, ezek azonban az elemek méretét korlátozzák.

A redőnyszekrény szerelő fedele:

A szerelő fedélnek mindig jól hozzáférhetőnek kell lennie. Emiatt ügyelni kell arra, hogy azok az elemek, amelyeket bevakolnak vagy utólagosan burkolni akarnak, ezt konstruktív módon tegyék, pl. a szerelő fedél megosztásával.

Vezetősínek:

A standard kivitelnél úgynevezett légkamrás síneket alkalmaznak, azaz a vezetősínek mellett a profilok egy zárt jobb sarkos elrendezést mutatnak, amelybe bele van csúsztatva a tok kezdete és az egész építőelemet a falra rögzítik. A kombinációkhoz léteznek légkamrás osztósínek, ezek azonban eléggé sekélyesen működnek. A vezetősíneket közvetlenül az ablakra rögzítik.