Almenük »

Kérem, hívjanak vissza!

Vegye fel velünk a kapcsolatot részletes kapcsolatfelvételi űrlapunkon keresztül, vagy adja meg telefonszámát, és visszahívjuk!

Általános redőny információk

Fogalmak és definíciók:

A redőny alapvetően az ablaknak vagy ajtónak egy kiegészítő lezárása, amely hajlékonyan egymásba kapcsolt lécekből áll. A lécek egy összeépített felületet, az ún. redőnypáncélt (redőnypalástot) alkotják, amely oldalsó részén sínekben fut és egy tengelyre feltekerhető.

A beépíthető redőny:

A redőnyt a nyers szerelőnyílás fölé beépített kész redőnytokba, egy megfelelő homlokzati építőelembe vagy az erre a célra meghagyott kihagyásba építik be. Többfajta kivitelezés és kombináció, akár több ablakon vagy ajtón is, lehetséges. A redőny nyitott állapotban majdnem láthatatlan és az időjárás viszontagságaival szemben tartósan védett.

Ráépíthető redőny:

A redőnytok az ablak felett fekszik. Komplett elemként a redőnnyel együtt rögzítik az ablakra, és avval együtt kerül beépítésre. A konstrukciótól függően a tok többé-kevésbé látható és a nyers munkanyílást kicsinyíti. Jó hő-, és zajvédelmi értékeket lehet elérni vele. Több ablak együttes kombinációjára csak korlátozottan van lehetőség.

Nyílászáró elé építhető redőny:

A redőnytok a redőnnyel együtt komplett elemként a beépített ablak elé kerül beépítésre. A tokot azonban fent egy fali kihagyásba is be lehet építeni. A kívülről is látható elemet szerkezeti kialakításhoz is lehet használni (pl.: szín), egyedi kivitel a vakolat fölé bármikor kérhető. A nyílászáró elé épített elemeknél oda kell figyelni a jó építési csatlakozásokra (tömítés); Jó hő-, és hangvédelmi értékeket nem a tok által, hanem a mögötte levő ablak ill. fal által lehet elérni. Bizonyos szerelési helyzeteknél a karbantartást jelentősen megnehezíti.