Almenük »

Kérem, hívjanak vissza!

Vegye fel velünk a kapcsolatot részletes kapcsolatfelvételi űrlapunkon keresztül, vagy adja meg telefonszámát, és visszahívjuk!

Fakro tetőtéri ablakok

BILLENŐ ABLAK FT

A Fakro billenő ablakok vasalata lehetővé teszi az ablak elfordítását a tengelye körül. Ezen kívül lehetővé teszi az ablak nyitott pozícióban hagyását, valamint annak kifordítását 180o-ban, ami módot ad az ablak kényelmes tisztítására.

Az ablakokat három típusban gyártják, amelyek egymástól csak a felszereltségben és a műszaki tulajdonságaikban térnek el.

A Fakro ablakokat 12 alapméretben gyártják, nyitható és nem nyitható változatban. Az alaptípusoknál ajánlott méretek a leggyakrabban alkalmazott szarufatávolságokhoz igazodnak.


STANDARD FTS (Uüveg = 1,0 W/m2K) energiatakarékos, argonnal töltött üvegezés
PLUS FTP (Uüveg = 1,1 W/m2K) edzett üveg, energiatakarékos, argonnal töltött üvegezés, tokszellőzővel rendelkezik
LUX FTL (Uüveg = 1,1 W/m2K) edzett és P1 biztonsági osztályú, ragasztott üveg, energiatakarékos, argonnal töltött üvegezés, tokszellőzővel rendelkezik

 • az ablak egykamrás, hőszigetelő üvegezéssel készül.
 • az ablakot 15 és 90 fok közötti dőlésszögű tetőkbe lehet beépíteni.
 • az ablakot a tető síkjába burkolókerettel együtt építjük be. A DUET rendszerben beépített ablakhoz az ED kereteket ajánljuk.
 • az ablakokhoz nagy választékban kaphatók kiegészítők

műszaki adatok
burkolókeretek
kiegészítő felszerelés

TÉRDFAL ABLAK FL

A térdfal ablak olyan, a függőleges térdfalba épített ablak, amely csatlakozik a tető síkjába szerelt standard ablakhoz. Nyitható és nem nyitható változatban kapható. A nyitható változat kiegészíthető a teljes nyitást meggátoló szerkezettel.
A térdfal ablaknak köszönhetően javul a helyiség megvilágítása és megnő a látótér.

STANDARD FTS (Uüveg = 1,0 W/m2K)
PLUS FTP (Uüveg = 1,1 W/m2K)
LUX FTL (Uüveg = 1,1 W/m2K)

 • Az ablak egykamrás hőszigetelő üvegezéssel készül Uüveg = 1,0 W/m2K.
  A külső üvegtábla edzett üveg. A LUX típusú üveg laminált, P1 osztályba tartozik.
 • Az ablak a tetőablakhoz az univerzális EU térdfal burkolókerettel kapcsolódik.
 • az ablakokhoz nagy választékban kaphatók kiegészítők

burkolókeretek
kiegészítő felszerelés
TÉRDFAL ABLAKOK méretei
NEM NYITHATÓ ABLAKOKNYITHATÓ ABLAKOK

FELNYÍLÓ-BILLENŐ ABLAK FK

Felnyíló-billenő ablak FK A felnyíló-billenő ablak két nyitási módot tesz lehetővé. Az ablakszárnyat 0-30 fokig bármely szögben fel lehet nyitni, ami lehetővé teszi a jó kilátást, főként alacsony dőlésszögű tetők esetében. Az ablakszárnyat 1800-ban ki is lehet fordítani, a külső üvegfelület kényelmes megtisztításának céljából. Az ablak a legjobb minőségű borovi fenyőfából készül, impregnálással és kétszeres színtelen lakkozással. Az ablak N és V mélységben szerelhető.

A nyitás módja
 • Akasszuk ki a felső kallantyút, hogy 180 fokban kibillenthessük az ablakszárnyat a tisztítás céljából.
 • Az alulra szerelt kilincs lehetővé teszi az ablak nyitását, és az oldalsó rugók az ablakszárnyat a kinyitott állapotban 0-30 fok között megtartják.
Hőszigetelő üvegezés
 • A felnyíló-billenő ablak egykamrás hőszigetelő üvegezéssel rendelkezik, melynek hőszigetelési együtthatója Uüveg = 1,0 W/m2K. A belső üvegtábla P1 osztályú, laminált üveg.
Burkolókeretek
 • A felnyíló-billenő ablakokat a 20 és 55 fok közötti dőlésszögű tetőkbe lehet beszerelni. Ezekhez az ablakokhoz ugyanazok a burkolókeretek tartoznak, mint a billenő ablakokhoz, a tetőfedő anyagtól függően: ESV, EZV, EHN. Lehetőség van bármely más Fakro ablakkal történő csoportosításra, a Duett és Térdfal ablakokkal is.
Kiegészítő felszerelés
 • A felnyíló-billenő ablakhoz szintén alkalmazhatók a billenő ablaknál rendelkezésre álló kiegészítők. Kivételt képez a külső roló, amit külön kell megrendelni.
 • A PLUS típusú ablak egykamrás, hőszigetelő üvegezéssel készül, Uüveg = 1,0 W/m2K. A külső üvegtábla edzett üveg.
 • Az ablak 15o és 55o közötti dőlésszögű tetőkbe építhető be.
 • Az ablakot burkolókerettel együtt építjük be a tető síkjába.
 • az ablakokhoz nagy választékban kaphatók kiegészítők megegyeznek a billenő ablakok kiegészítőivel, viszont a külső napellenző roló és a külső redőny azoktól eltérő szerkezetűek.

burkolókeretek
kiegészítő felszerelés

VÉSZKIJÁRATI ABLAK FE

Vészkijárati ablak FE A Fakro vészkijárati ablak nagy méretének és 68 fokban történő nyithatóságának köszönhetően lehetőséget ad menekülési út képzésére a veszélyeztetett helyiségből. A legjobb minőségű fenyő faanyagból készült, impregnált és színtelen lakkal kétszer lakkozott. Egykamrás hőszigetelő üvegezéssel rendelkezik, melynek hőszigetelési együtthatója Uüveg = 1,0 W/m2K. A P1 osztályú belső üveg laminált, a külső üvegtábla pedig edzett. Az ablak N és V mélységben szerelhető.

A vészkijárati ablak nyitása
 • Akasszuk ki a felső kallantyút, hogy 180 fokban kibillenthessük az ablakszárnyat a tisztítás céljából.
 • Az ablak alsó részére szerelt kilincsek lehetővé teszik az ablak nyitását 40 fokig.
 • Az ablak rendelkezik két rögzítő fogantyúval.
 • Ezek felszabadításával a szárnyat 40-ről 68 fokra ki lehet nyitni, ennek köszönhetően az ablak menekülési útvonalként szolgál a veszélyeztetett helyiségből.
Burkolókeretek
 • A vészkijárati ablakok 20-55 fokos dőlésszögű tetőkbe szerelhetők. Az ablakokhoz ugyanazok a burkolókeretek tartoznak, mint a billenő ablakokhoz, a különböző tetőfedő anyagoktól függően: ESV, EZV, EHN. Lehetőség van más Fakro ablakkal, továbbá a Duett és térdfal ablakkal történő csatlakoztatásra is.
Kiegészítő felszerelés
 • A felnyíló-billenő ablakhoz szintén alkalmazhatók a billenő ablaknál rendelkezésre álló kiegészítők. Kivételt képez a külső roló, amit külön kell megrendelni.
 • A LUX típusú ablak egykamrás, hőszigetelő üvegezéssel készül, Uüveg = 1,0 W/m2K. A külső üvegtábla edzett üveg, a belső pedig P1 biztonsági osztályú, ragasztott üveg.
 • Az ablak 15° és 55° közötti dőlésszögű tetőkbe építhető be.
 • Az ablakot burkolókerettel együtt építjük be a tető síkjába.
 • Az ablakokhoz nagy választékban kapható kiegészítők megegyeznek a billenő ablakok kiegészítőivel, viszont a külső napellenző roló és a külső redőny eltérő szerkezetűek.

  • A vészkijárati ablak méretei

burkolókeretek
kiegészítő felszerelés

HŐSZIGETELŐ TETŐKIBÚVÓ ABLAK FW

Hőszigetelő tetőkibúvó ablak FWP, FWL felnyíló szerkezetű. Egyesíti magában a tetőablak és a tetőkibúvó ablak jó tulajdonságait. Oldalra nyitható szerkezet (jobbra nyíló változat - a képen balra) és a nagy méret (57*89 a hasznos felület) lehetővé teszi a könnyű és biztonságos kijutást a tetőre.
A biztonságos, hőszigetelő üvegezésnek köszönhetően minden lakóhelyiségbe ajánlott (szobák, fürdők, irodák). Az ablakszárny belső mérete megegyezik a többi ablak méretével, ezért ugyanúgy fel lehet szerelni beltéri kiegészítőkkel: rolók, redőnyök, reluxák stb.
A hőszigetelt tetőkibúvó ablak kilincse oldalsó szerelésű. A kilincs biztosítja a légmentes lezárást és a két, kissé nyitott helyzetben történő rögzítést, lehetővé téve a friss levegő beáramlását a szárny és a keret között.

Külső méret: 66*98 cm, 66*118 cm.
Az ablak Lux (FWL) vagy Plus (FWP) változatban készül.
A hőszigetelt tetőkibúvó tartozéka a speciális burkolókeret.
Típusai: ES-W, EZ-W, EL-W, EH-W.

A hőszigetelő tetőkibúvó oldalt nyíló szerkezetű ablak.
Egyesíti magában a tetőablak és a tetőkibúvó előnyeit. Az ablakot fűtött lakóhelyiségbe ajánljuk.
Az ablak oldalra nyílik:
 • jobbos változat (R) mint a képen,
 • balos változat (L).
Az ablak nagy nyílásmérete lehetővé teszi a könnyű és biztonságos kijutást a tetőre.
Alaptípusok:
 • PLUS (FWP-R, FWP-L)
 • LUX (FWL-R, FWL-L)

 • Az ablak egykamrás hőszigetelő üvegezéssel készül Uüveg = 1,0 W/m2K. A külső üvegtábla edzett üveg.
 • Az ablak 15o és 55o közötti dőlésszögű tetőkbe építhető be.
 • A hőszigetelő tetőkibúvó ablakokhoz speciális, ESW, EZW és EHW típusú burkolókeretek használatosak.Az ablakok vízszintesen sorolhatók más szerkezetű ablakokkal.
 • Az ablakokhoz nagy választékban kapható kiegészítők.

burkolókeretek
kiegészítő felszerelés

TETŐKIBÚVÓ ABLAK WS

A Standard FWS tetőkibúvó ablak lehetővé teszi a tetőre való kijutást a karbantartási munkálatok elvégzése céljából. A standard típusú tetőkibúvó ablak felnyíló szerkezetű.
A domború, átlátszó kupola felemelésével könnyen kijuthatunk a tetőre, továbbá jól bevilágítja a tető alatti teret.
Az anyag, amelyből készítik, ellenáll a légköri hatšsoknak pl.: UV sugárzás, jégeső.

Viszonylag gyenge hőszigetelő képessége miatt a Standard tetőkibúvó ablakot a fűtetlen tetőterekhez ajánljuk. A tetőkibúvó ablakkal egységet képez a burkolókeret. Ez lehetővé teszi a könnyű csatlakoztatást a sík (FWS-S) vagy a profilos (FWS-Z) tetőfedő anyagokhoz.

A Fakro tetőkibúvókat fém fogantyúval látták el, amely lehetővé teszi a légmentes zárást vagy két szellőzőpozícióban a rögzítést a helyiség szellőztetése céljából.
Az 54*75-ös ablak egy fogantyúval rendelkezik, míg a 86*86-os kettővel.
 1. légmentes zárás
 2. kis nyitás
 3. nagyobb nyitás


A WS hagyományos tetőkibúvó lehetővé teszi a biztonságos kijutást a tetőre a karbantartási munkák elvégzése céljából. A hagyományos tetőkibúvó felnyíló szerkezetű ablak. A domború kupola biztosítja a padlástér jó megvilágítását, és felnyitva lehetővé teszi a tetőre való könnyű kijutást. Az anyag, amiből készül, ellenáll az időjárási tényezőknek. A gyenge hőszigetelő tulajdonságaira tekintettel kizárólag a fűtetlen helyiségekbe ajánlott.
 • A hagyományos tetőkibúvó 15o és 60o közötti dőlésszögű tetőkbe építhetők be.
 • A burkolókeret, mely a tetőkibúvónak osztatlan része, lehetővé teszi az ablak könnyű összeépítését:
  - sík (WSS),
  - hullámos (WSZ),
  - magas profilú (WSH) tetőfedő anyaggal.

burkolókeretek
kiegészítő felszerelés

FELÜLVILÁGÍTÓK

Felülvilágítók olyan háromszög alakú vagy íves ablakok, melyeket a hagyományos nyitható ablakok fölé lehet szerelni.

Az eredeti formák, a helyiségek jobb megvilágítása, az érdekes belső megjelenés kétségkívül értékei ezeknek az ablakoknak. Az ablakot nem nyitható kivitelben gyártják, laminált, alacsony emissziós bevonatú üveggel Uüveg = 1,0 W/m2K
Felülvilágító ablak méretei
NEM NYITHATÓ - ÍVES


NEM NYITHATÓ - HÁROMSZÖG

DUETT RENDSZERŰ BILLENŐ ABLAKOK

A duett rendszerű billenő ablakok standard Fakro ablakok alá vagy fölé sorolhatóak.

Lehetővé teszik a lakótér sokkal jobb megvilágítását és a látótér megnövelését. FTS, FTP, FTL típusokban kapható, nyitható és nem nyitható változatban.
A Fakro duett ablak nyitható változatban kiegészíthető a teljes nyitást meggátoló szerkezettel.

STANDARD FTS (Uüveg = 1,0 W/m2K)
PLUS FTP (Uüveg = 1,1 W/m2K)
LUX FTL (Uüveg = 1,1 W/m2K)

burkolókeretek
kiegészítő felszerelés
Csak DUET elrendezésben szerelt ablakok méretei
NEM NYITHATÓ ABLAKOKNYITHATÓ ABLAKOK

KÜLÖNLEGES MÉRETEK

Az alaptípusoktól eltérve lehetőség van egyedi méretű ablakok készítésére, az alább megadott határok között.
A kivitel egy változatban lehetséges, ahol a külső üvegtábla nem edzett, a belső üvegtábla biztonsági, P1 osztályú, laminált üveg, Uüveg = 1,0 W/m2K
Nyitható ablak:
a (szélesség) cm = 50-134 [cm]
b (magasság) = 78-160 [cm]
Smax (üvegfelület) = 1,6 [m2]
Nem nyitható ablak:
a (szélesség) = 40-134 [cm]
b (szélesség) = 40-200 [cm]
 • A rendelés teljesítése 30 napKÜLÖNLEGES FORMÁK

A FAKRO tetőtéri ablakok a vevő kívánságától függően tetszőleges alakban készülhetnek. Az ilyen ablakokat csak egy verzióban gyártják: a külső üveg nem edzett, a belső pedig P1 osztályú, laminált üveg, Uüveg = 1,0 W/m2K.
 • A rendelés teljesítése 90 nap

KÜLÖNLEGES MEGOLDÁSOK

A FAKRO tetőtéri ablakokat a homlokzati ablakokhoz lehet illeszteni az ablakméretek és a fa profilok szélességi mérete szerint.
 • Különleges megoldások esetén az árat külön ki kell számítani
 • A rendelés teljesítése 60 nap

SPECIÁLIS ÜVEGEK

típustól eltérő üvegezés a FAKRO ablakokhoz külön megrendelésre.
Minden egyedi üvegezéssel szerelt ablak nem edzett üvegből készül, a teljesítés 30 napon belül történik. Lehetőség van némelyik hőelnyelő és fényvisszaverő üveg edzésére, 90 napos teljesítési határidővel.


P4 osztályú betörésgátló üvegezés
Két réteg üvegből áll, amelyek között betörésgátló fólia található.
Hangszigetelő üveg
Nagymértékben csökkenti a zaj beszűrődését a helyiségbe.
Kiváló hangszigetelő tulajdonságai vannak. Hangszigetelési együttható Rwszyby = 40dB.

A hangszigetelő üveggel ellátott ablak két ütköző tömítéssel rendelkezik, és nincs tokszellőzővel ellátva.
UV sugárzást visszaverő üveg
Az alacsony emissziós réteg és az UV sugarakat 99%-ban visszaverő fólia alkalmazásának köszönhetően ez az üvegezés:
- véd az UV sugárzás káros hatásaitól,
- jelentősen korlátozza a belső tér túlmelegedését nyáron,
- nagyon jó hőszigetelő tulajdonságokkal rendelkezik.Hővédő üveg
Korlátozza a napsugarak bejutását a helyiségbe. Ez egy színezett üveg - barna, grafit, zöld és kék színekben rendelhető bármely ablaktípushoz.
Fényvisszaverő üveg
Visszaveri a napsugárzást. Kívülről úgy viselkedik, mint egy tükör. Rendelhető barna, grafit, zöld, kék és színtelen változatban bármely ablaktípushoz.
Katedrál ablaküveg
Speciális technikával gyártott. Az üvegtábla egyik felülete sima marad, a másikon rendszeres vagy rendszertelen minták vannak különböző motívumokkal. Minden ablaktípushoz alkalmazható.